Спеціальні потреби

Південна Корея погодилася провести переговори з Північною Кореєю


Південна Корея прийняла пропозицію Північної Кореї відбути між обома державами офіційні розмови. Це, можливо, дипломатичний прорив після кількох тижнів погіршення ситуації на Корейському півострові.

Пхеньянський Комітет з питань мирного об’єднання Кореї несподівано запропонував у четвер відбути переговори про два спільні комерційні проекти. Він також запропонував розглянути гуманітарні питання.

Міністерство об’єднання в Сеулі швидко прийняло пропозицію, кажучи що переговори можуть допомогти у створенні довір’я між обома сусідніми країнами. Пізніше воно висловило бажання, щоб розмови на робочому рівні відбулися в Сеулі 12 червня. Не було дальшої відповіді з боку Пхеньяна.

У минулому Південна Корея неохоче реагувала на пропозиції про ширші дискусії, якщо Північ не погодиться на відмову від програми виготовлення ядерної зброї.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG