Спеціальні потреби

Північна і Південна Кореї домовилися про відновлення роботи промзони Кесон


Північна та Південна Кореї домовилися про відкриття спільного промислового комплексу Кесон, роботу якого було призупинено у квітні цього року у період загострення військової напруженості між обома країнами.

Міністерство Південної Кореї з питань возз’єднання повідомило, що домовленості, яка складається з п’яти пунктів, було досягнуто у середу під час сьомого раунду переговорів, який проходив у Кесоні. Поки що деталей угоди не оприлюднено.

У квітні КНДР, розлючена з приводу проведення американсько-південнокорейських військових навчань та міжнародних санкцій, проголошених проти неї у відповідь за здійснене нею у лютому ядерне випробування, вивела з промзони Кесон 53 000 робітників. Південнокорейські підприємства відклилали своїх менеджерів та робітників з комплексу на початку травня.

Сеул неодноразово домагався грантій, що Пхеньян не закриватиме комплексу в майбутньому.

Сьомий раунд переговорів завершився всього за кілька днів до початку щорічних американсько-південнокорейських військових навчань.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG