Спеціальні потреби

Електоральному коледжу, який має затвердити Трампа президентом США, порадили врахувати, що робила Росія


До такої міри, що іноземне втручання у вибори президента Сполучених Штатів, можливо, вплинуло на кінцевий результат, я вважаю, що виборці мають право враховувати це

Конгресмен-демократ вважає, що члени Колегії вибірників повинні мати змогу розглянути втручання Росії у президентські вибори – і чи вплинуло це на результат – при ухваленні рішення про те, за кого віддати свій голос, пише видання POLITICO.

«До такої міри, що іноземне втручання у вибори президента Сполучених Штатів, можливо, вплинуло на кінцевий результат, я вважаю, що виборці мають право враховувати це», – конгресмен Девід Сісілін (Cicilline) сказав у своїй заяві виданню POLITICO в суботу.

Сісілін є першим членом Конгресу і виборною посадовою особою найвищого рангу в країні, який підтримав ідею того, що вибірник не зобов’язаний просто давати автоматичне схвалення рішенням інших, без належного розгляду, коли мова йде про голосування. Раніше в суботу він процитував на Твіттері експерта національної безпеки з Род-Айленда, який стверджував, що розвідувальне співтовариство «повинно проінструктувати вибірників про Росію до голосування».

Коментарі Сісілін з’явилися на тлі повідомлень про те, що розвідувальне співтовариство США простежило втручання Росії в президентські вибори з метою підтримки Дональда Трампа. Перехідна команда Трампа заперечує правдивість повідомлень.

«Колегія вибірників існує для того, щоб захистити республіку від кандидата під іноземним впливом», – написав експерт Джим Людс (Ludes).

Сісілін не дійшов до схвалення цієї думки у своїй заяві POLITICO. Але в другому твіті в суботу він закликав Білий дім оприлюднити інформацію навколо оцінки ЦРУ щодо втручання Росії у вибори з ціллю допомогти Трампу. «До голосування Колегії вибірників», – додав він.

Дивіться також: Росія становить пряму загрозу для США - посадовці американської нацбезпеки

Росія становить пряму загрозу для США - посадовці американської нацбезпеки. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG