Спеціальні потреби

У розпал пандемії Україна відзначає 34-ті роковини аварії на Чорнобильській АЕС, 26 квітня 2020
У розпал пандемії Україна відзначає 34-ті роковини аварії на Чорнобильській АЕС, 26 квітня 2020

Головне про коронавірус. 26 квітня

У США кількість заражених наближається до мільйона, понад 5 мільйонів американців пройшли тестування на COVID-19.

  • 26 квітня в МОЗ повідомили, що в Україні підтвердили загалом 8617 випадків​ COVID-19: 209 людей померли, 840 пацієнтів одужали. Уряд продовжив карантин до 11 травня.
  • Країни світу продовжують ослаблювати карантин: в Іспанії дітям дозволили виходити з дому, в Ізраїлі відкривають перукарні.
  • У США кількість заражених наближається до мільйона (939 тисяч), померло майже 54 тисячі людей. Понад 5 мільйонів американців пройшли тестування на COVID-19.
  • Загалом у світі 2 мільйони 912 тисяч інфікованих, понад 203 тисячі людей померли.

Борис Джонсон повернеться до виконання своїх обов’язків премєр-міністра в понеділок

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повернеться до виконання своїх обов’язків премєр-міністра після одужання від коронавірусу. Про це повідомив у неділю канал BBC.

Міністр іноземних справ Великої Британії Домінік Рааб, який виконував обов’язки прем’єр-міністра під час хвороби Джонсона, сказав BBC, що повернення Джонсона до роботи «підбадьорить уряд та націю».

Читайте більше тут

В Ухані виписали всіх пацієнтів із COVID-19, - каже китайська влада

Китайська влада повідомила, що 26 квітня з лікарень Уханю виписали усіх пацієнтів, які хворіли на COVID-19, пише Reuters. Саме в Ухані, як вважається, стався перший спалах нового коронавірусу, що перетворився на світову пандемію.

В Ухані загалом заразились 46 тисяч людей (понад половина усіх випадків зараження у Китаї) і померли 3,869 (це 84% від усіх смертей у Китаї), кажуть офіційні представники Китаю.

Читайте більше тут

В Іспанії вперше за 6 тижнів дозволили дітям гуляти, а бельгійців просять їсти більше картоплі-фрі, а в Італії звільнили мафіозі

Низка країн продовжує послаблювати режим карантину на тлі вирівнювання темпів зараження й смертності від COVID-19

Дітям в Іспанії дозволили виходити з дому - вперше за шість тижнів карантину. Від середини березня через карантин дітям до 14 років забороняли покидати свої помешкання. Тепер малюкам дозволили виходити з дому з одним із батьків один раз на день з 9 ранку до 9 вечора і гуляти протягом години в радіусі кілометра від будинку. Дозволено кататись на велосипедах і скейтбордах, але парки залишаються закритими.

Читайте більше тут

Андрій Гундер: Умови ведення бізнесу поділяться на «до COVID» і «після COVID»

Президент Американської торгової палати Андрій Гундер в інтерв’ю «Голосу Америки» розповів, як пандемія вплинула на бізнес і як довго компанії спроможні витримати карантин

"Для більшості членів Американської торговельної палати це вже третя криза за останні десять років. Пам’ятаємо кризу 2009 року, коли ВВП впав на понад на 15%; відтак була криза 2014-15 років, коли ВВП за два роки скоротився десь на 16%. І зараз маємо економічну кризу 2020 року. Очікування на даний момент такі, що скорочення валового внутрішнього продукту може становити 7-8%".

Читайте більше тут

Більше

XS
SM
MD
LG