Спеціальні потреби

Керрі і Лавров зустрінуться у Лондоні у п’ятницю


Державний секретар США Джон Керрі у середу повідомив, що поїде на ще одну зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим для обговорення ситуації в Україні.

Як сказав Керрі на слуханні в комітеті Палати представників, він має завтра ввечері вилетіти до Лондона, щоб там зустрітися з Лавровим у п’ятницю. Він зазначив, що це буде чергова бесіда в цілій низці розмов, які він і президент Обама провели з російськими чиновниками.

Керрі заявив, що США розуміють наявність у Росії глибоких історичних, культурних та інших інтересів в Україні і, зокрема, у Криму, але, що ніщо не може виправдати військове вторгнення.

За словами держсекретаря, США та їх європейські партнери дали Москві ясно зрозуміти, що існує багато інших законних шляхів дати відповідь на занепокоєння Росії таким чином, щоб це відповідало прагненням українського народу і відбулося з дотриманням міжнародного права.

Керрі сказав, що США пропонують керівництву Росії такий вибір і разом із усім світом сподіваються, що можна буде знайти такий шлях, який збереже цілісність і суверенітет України.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG