Спеціальні потреби

США «стурбовані» посиленою кампанією проти «Мусульманського братства»


Джон Керрі
Джон Керрі
Державний секретар США Джон Керрі висловив стурбованість у зв’язку з посиленою кампанією підтримуваного військовими уряду Єгипту проти «Мусульманського братства».

У четвер поліція взяла під арешт низку членів цієї асоціації після того, як уряд оголосив її терористичною організацією і повідомив про нові жорсткі обмеження на її прихильників.

Тимчасовий уряд Єгипту поклав відповідальність на «Мусульманське братство» за хвилю насильства в країні, у тому числі за вибух у вівторок замінованого автомобіля біля штаб-квартири поліції в місті Ель-Мансура, який забрав життя 15 людей.

Держсекретар Керрі засудив цей теракт, як також вчорашній напад на автобус у Каїрі, у результаті якого 5 людей отримали поранення. Проте у телефонній розмові зі своїм єгипетським колегою Керрі висловив стурбованість оголошенням «Мусульманського братства» терористичною організацією і нещодавніми арешти його членів і прихильників.

За повідомленням Державного департаменту, Джон Керрі «підкреслив необхідність залучення всіх сторін до політичного процесу, який поважає основні людські права єгиптян з метою досягнення політичної стабільності в Єгипті та впровадження демократичних змін».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG