Спеціальні потреби

Бен Кардін різко засудив дії РФ і закликав США переглянути свій підхід до уряду Путіна


Бен Кардін, сенатор США
Бен Кардін, сенатор США

Американський законодавець вважає, що Москва не зацікавлена в співробітництві в галузі боротьби з тероризмом та інших сферах

Один з провідних американських сенаторів-демократів Бен Кардін виступив із різкою заявою, в якій наголосив, що Росія повинна відчути «наслідки» своїх дій в Сирії та інших регіонах.

Про це йдеться у статті у виданні Politico.

Законодавець вважає, що США «повинні переглянути свій загальний підхід до «озброєного ядерною зброєю» уряду президента Росії Володимира Путіна.

У різкій заяві, Бенджамін (Бен) Кардін, провідний демократ в комітеті Сенату з міжнародних відносин і експерт з питань Росії, підкреслює зростаюче обурення серед представників обох партій в Конгресі у зв'язку з діями Москви, яка сперечається зі США з приводу України та Сирії, а також, як стверджується, втручається у виборчий процес у США.

Заява Кардіна з'явилася після краху американсько-російських зусиль щодо встановленню перемир'я в Сирії. Крім того, в даний час адміністрація Обами розглядає можливість введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з її діями в Сирії.

«Росія явно не зацікавлена у співпраці в боротьбі з тероризмом, у наданні гуманітарної допомоги або в досягненні політичного прогресу в Сирії, - заявив Кардін. - З її слів і вчинків, за ознаками, Володимир Путін не є партнером у справі досягнення миру».

Кардін, який представляє штат Меріленд у Сенаті і вже давно закликає до покарання Росії за порушення нею прав людини, останніми днями також висловив занепокоєння з приводу звинувачень Росії у причетності до хакерських атак на виборчі системи США. Такі думки поділяють як демократи, так і республіканці в Конгресію

Кардін вважає, що дії Росії не повинні залишитися без наслідків.

«Я планую розглянути варіанти, якими може скористатися Конгрес, щоб притягнути Росію до відповідальності за неодноразові порушення міжнародного права і прав людини, включаючи атаки на наші демократичні інститути в США», - сказав він.

«Одним з таких варіантів, ймовірно, є введення економічних санкцій проти Росії у зв'язку з її підтримкою Асада, арабського диктатора, який США вже заявили мусить відійти від влади для відновлення миру в Сирії», - заявив Кардін.

Голова комітету Палати представників з міжнародних справ республіканець Ед Ройс просуває ідею санкцій серед конгресменів. Разом із своїм заступником у Комітеті демократом Еліотом Енґелем він вніс законопроект з цього питання.

«Я буду і надалі підтримувати внесений мною законопроект, який завдасть удару по режиму Асада і будь-якому уряду або окремій особі, які його підтримують. Росія, безумовно, відповідає таким критеріям», - заявив Енґель виданню Politico в середу.

США ввели економічні та інші санкції проти Росії у зв’язку з її діями в Україні, проте мають застереження щодо використання цієї тактики у зв’язку із Сирією, вважаючи Москву необхідним гравцем у мирних зусиллях.

Деякі європейські країни, які запровадили санкції проти Росії у зв’язку з її діями в Україні, тепер також розглядають можливість введення подібних санкцій проти неї через російську кампанію в Сирії.

Дивіться також: Комітет захисту журналістів закликає Росію звільнити українського журналіста Романа Сущенка або оприлюднити докази його вини

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG