Спеціальні потреби

Капелан Нацгвардії Нью-Йорка розповів у Львові як ветерани США долають ПТСР


Майор США Ендрю Ейрс, Львів. Україна
Майор США Ендрю Ейрс, Львів. Україна

Майор Ендрю Ейрс з Національної гвардії Нью-Йорка, капелан спільної міжнародної навчальної групи в Україні, поділився досвідом американських збройних сил у подоланні посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Розмова з українськими медиками, психологами, капеланами та юристами відбулась під час круглого столу 7 лютого, повідомляє американське військове видання National Guard.

"Це тема з якою ми в Сполучених Штатах вже маємо справу певний час, - сказав Ейрс, - у нас один капелан на кожний підрозділ. Це означає один капелан на кожні 400 – 500 військовослужбовців. У нас також в підрозділах є психологи та радники".

Коли ми перебуваємо в зоні бойових дій, наші капелани активно долучаються до підготовки військових до повернення до сімей та громад вдома
Ендрю Ейрс

Кількість бойових ветеранів в українських збройних силах зростає, і багато з них страждають на ПТСР.

"Коли ми перебуваємо в зоні бойових дій, наші капелани активно долучаються до підготовки військових до повернення до сімей та громад вдома, - пояснив Ейрс, - коли солдат повертається додому з завдання, сухопутні сили надають йому можливість отримати допомогу, якщо починає з’являтись ПТСР".

Представник Львівської обласної лікарні зазначив під час виступу на конференції, що дослідження виявили, що у 43 з 110 ветеранів (39.1%) є певні психологічні проблеми, наголошує видання.

Ейрс також привернув увагу до важливості надання духовної допомоги. "Один з найбільших активів нашої спільноти, - додав Ейрс, - це існування багатьох груп вірян, які проводять події на вихідних для духовної підтримки".

"У нас також є ветерани в громаді, які добровільно допомагають військововим, що повертаються зі служби", - зазначив Ейрс.

"Серед іншого, ми виявили, що бойовим ветеранам зручніше спілкуватись з іншими бойовими ветеранами, і ми намагаємось забезпечити, щоб вони могли спілкуватись з кимось, хто має подібний досвід", - наголосив він.

Дивіться також: Чому ухвалення бюджету США важливо для України – інтерв'ю з Олегом Кравцем. Відео

Чому ухвалення бюджету США важливо для України – інтерв'ю з Олегом Кравцем. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:43 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG