Спеціальні потреби

Японія, можливо, продовжить час експлуатації своїх АЕС


Японці проти атомної енергетики
Японці проти атомної енергетики

Японія заявила, що вона може дозволити, щоб деякі атомні реактори використовувались протягом 60 років після їх будівництва. Уряд у Токіо розглядає нові жорсткі стандарти , що вимагають закриття реакторів після 40 років експлуатації. Однак головний секретар Кабінету міністрів Осаму Фудзімура заявив у середу, що уряд може дозволити експлуатацію атомних реакторів на 20 років довше, якщо вони відповідають суворим вимогам безпеки.

Багато атомних електростанцій в Японії у найближчому часі досягнуть свого 40-річчя. Після того, як спричинене землетрусом цунамі пошкодило АЕС Фукусіма у березні минулого року, працюють лише деякі електростанції.

Японське відділення організації Ґрінпіс назвало урядовий план «неприйнятним ризиком» для населення Японії, яке і без того страждає з приводу наслідків розплавлення трьох реакторів на АЕС Фукусіма.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG