Спеціальні потреби

Американці ліквідували лідера «Ісламської держави» в Афганістані


Американський безпілотник
Американський безпілотник

За повідомленням афганської розвідки, у п’ятницю в провінції Ачін загинув Гафіз Саїд Хан, лідер так званої «Ісламської держави». У результаті удару безпілотного апарату було знищено загалом 30 бойовиків угруповання.

Афганські органи влади сподіваються, що смерть Хана та ліквідація кількома днями раніше ще трьох лідерів групи, нанесе суттєвого удару по діяльності Ісламської держави в Афганістані.

Протягом тижня було вбито військового командира Ісламської держави, його заступника та колишнього речника пакистанського Талібану, що перейшов на бік ІДІЛ.

Пентагон підтвердив, що Сполучені Штати нанесли два удари в Афганістані 6-го і 7-го липня однак, деталі не розголошував.

Бойовики «Ісламської держави» останнім часом концентруються в афганській провінції Нанґарган. Більшість з них колишні члени Талібану та дрібних місцевих угруповань. Вони гуртуються навколо ідей, за які ІДІЛ воює в Сирії та Іраку. Сили безпеки Афганістану створили три спеціальні групи для боротьби з терористами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG