Спеціальні потреби

Від вибухів замінованих автомобілів в Іраку загинуло щонайменше 55 людей


Іраком пройшла хвиля вибухів замінованих автомобілів, у результаті чого загинуло щонайменше 55 і поранення отримало понад 200 людей. Країна потерпає від спалаху насильства і конфесійно мотивованого напруження.

Більшість вибухів сталася в понеділок у переважно шиїтських районах Багдада, але один вибух стався також у південноіракському місті Басра.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за ці атаки.

Пов’язані з мережею аль-Кайда екстремістські угруповання часто вдаються до координованих атак з використанням замінованих автомобілів, щоб підірвати очолений шиїтами центральний уряд.

Багато мусульман-сунітів влаштовують протести проти уряду, кажучи, що він ігнорує їхні потреби і відсуває їх від політичного життя в країні.

У результаті збільшення насильства протягом останніх кількох місяців загинули сотні людей. За деякими оцінками лише у липні кількість загиблих перевищила 800 людей.

Ці інциденти викликають занепокоєння відновленням масових релігійно мотивованих атак, які охопили Ірак після очоленого США вторгнення коаліційних військ в країну у 2003 році.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG