Спеціальні потреби

Відповідальність за атаки в Іраку взяла на себе ісламістська організація


Організація Ісламська держава Ірак, яка пов’язана з терористичною мережею аль-Кайда, заявила про те, що це вона відповідальна за ряд атак у вівторок, у результаті яких загинуло близько 60 людей у Багдаді, головно в шиїтських районах, та в його околицях.

Ісламська держава Ірак розмістила свою заяву в ісламістських засобах масової інформації, беручи на себе відповідальність і кажучи, що ці атаки були лише «першим етапом», після якого прийде час на «відплатні дії».

Від вибухів понад 10 бомб, які сталися в Багдаді у вівторок під час ранкової години пік, поранення отримало понад 160 людей. Про вибухи кількох бомб повідомлено також з містечок на північ і південь від столиці.

Це були найкривавіші події в Іраку за кілька останніх місяців. Вони сталися напередодні 10 річниці вторгнення в Ірак очолених США коаліційних військ.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG