Спеціальні потреби

Іран закликає до зустрічі сторін ядерної угоди з приводу американських санкцій


Іран запропонував провести засідання комісії, яка наглядає за реалізацією своєї ядерної угоди зі світовими державами від 2015 року, повідомили іранські державні ЗМІ в суботу, у відповідь на те, що Тегеран називає порушенням угоди з боку США.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф попросив про зустріч у листі до глави зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Федеріки Моґеріні, повідомляє офіційне інформаційне агентство Ірану IRNA.

Білий дім заявив у четвер, що законопроект про продовження санкцій США проти Ірану на 10 років стане законом без підпису президента Барака Обами, але додав, що це не вплине на реалізацію міжнародної угоди, що обмежує ядерну програму Ірану.

У відповідь на санкції США Іран наказав своїм вченим у вівторок приступити до розробки систем для атомних підводних морських суден.

Ці дії, як очікується, призведуть до посилення напруженості з Вашингтоном, яка вже посилені заявою новообраного президента США Дональда Трампа відмовитися від угоди, згідно з якою Іран припинив свою діяльність з виробництва ядерного палива в обмін на пом’якшення економічних санкцій.

Дивіться також: Росія та Іран повинні переконати Башара аль-Асада поновити переговори про перемир’я в Алеппо

XS
SM
MD
LG