Спеціальні потреби

Представники США та ЄС обмірковують з Іраном питання ядерної програми


Дипломати Ірану, Сполучених Штатів і Європейського Союзу зустрічаються в четвер для обміркування справи запровадження в життя угоди щодо іранської ядерної програми.

Заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі має зустріч у Женеві із заступником державного секретаря США з політичних питань Венді Шерман і заступником верховного представника ЄС з питань закордонної політики Гельґою Шмід.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф висловив оптимізм перед розмовами, кажучи, що Іран відданий справі запровадження в життя угоди, яку досягнуто у листопаді минулого року з провідними країнами світу.

Він також високо оцінив кілька раундів зустрічей експертів між Іраном та групою, до якої входить п’ять країн, що є постійними членами Ради Безпеки ООН, і Німеччини.

Заріф сказав, що наради про деталі того, як обмежити ядерну програму Ірану в заміну на пом’якшення санкцій – «принесли позитивні результати».

Представниця Державного департаменту США Джен Сакі заявила в середу, що вона не хоче робити передбачень щодо того, коли угода розпочне запроваджуватися в життя, але що Сполучяені Штати хотіли б, щоб це було «незабаром». Вона також додала, що обидві сторони працюють «над ще кількома нерозв’язаними справами».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG