Спеціальні потреби

В Індії продовжується суд над звинуваченими у зґвалтуванні студентки


У столиці Індії, Делі, продовжується прискорений судовий процес над п’ятьма чоловіками, звинуваченими у груповому зґвалтуванні та вбивстві 23-річної студентки.

Шостого підозрюваного, якому нібито 17 років, як очікується, судитимуть в суді у справах неповнолітніх.

Суд розпочався у понеділок 21 січня. Проте після отримання обвинувального висновку, суддя оголосив про перенесення засідання до 24 січня, коли будуть заслухані попередні заяви захисників.

Імена обвинувачених чоловіків – Рам Сінгх, його брат Мукеш, Паван Гупта, Вінай Шарма та Акшай Тхакур.

Адвокати двох з них заявили, що їхні підзахисні не визнають себе винними. Поки що позиція трьох інших обвинувачуваних невідома. Один з адвокатів стверджував, що чоловіків поліція піддавала тортурам і примушувала до визнання вини.

Прокурори кажуть, що мають у своєму розпорядженні значну доказову базу щодо усіх шістьох чоловіків. Зокрема, вони мають зразки ДНК, запис телефонних розмов потерпілої, а також її свідчення та свідчення її друга. Якщо підозрюваних ґвалтівників визнають винними, то їх чекає смертна кара.

Нагадаємо, що на студентку, ім'я якої не може бути названо з юридичних причин, і її друга напали в автобусі на півдні Делі 16 грудня. За словами поліцейських, їх обох побили, а жінку потім зґвалтували. Жінка, яка отримала значні пошкодження внутрішніх органів, померла 29 грудня в лікарні Сингапуру.

Уряд Індії пообіцяв, що справи про злочини проти жінок розглядатимуться у прискореному режимі, адже сьогодні юридичні процедури часом затягують розгляд на роки.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG