Спеціальні потреби

В Індії внаслідок повеней сотні тисяч людей покинули свої домівки


Проливні дощі, які пройшли територією північно-східного індійського штату Ассам, забрали життя щонайменше 27 людей. Сотні тисяч людей були змушені покинути свої домівки.

За повідомленням влади Індії, приблизно дві тисячі населених пунктів перебувають під водою у штаті Ассам, де впродовж останніх днів проходили сильні мусонні дощі, що спричинили зсуви ґрунту та повені.

Рівень води у багатьох великих річках штату підноситься і селяни, які покинули свої будинки, знаходять притулок на височинах і у відкритих районною адміністрацією наметах.

За даними місцевої влади, у деяких місцях запаси харчів, питної води та медикаментів вичерпуються. Рятувальники скидають з повітря гуманітарну допомогу селянам, які опинилися в пасці на клаптиках сухої землі.

Останніми днями у сусідній з Індією країною Бангладеш внаслідок зсувів ґрунту і повеней загинуло щонайменше 110 людей.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG