Спеціальні потреби

Проросійські активісти у Харкові напали на журналістів «Радіо Свобода»


Проросійські активісти у Харкові напали на журналістів «Радіо Свобода», які вели трансляцію акції біля Обласної державної адміністрації.

За словами кореспондента «Радіо Свобода», коли він з колегою підійшов знімати на відео те, як активісти зняли з флагштока біля ОДА і стали палити український прапор, на їх адресу почали лунати образи і погрози.

Журналістів звинуватили у викривленій подачі інформації, обізвали «фашистами» і «бандерівцями» і почали виштовхувати з площі, при цьому наносячи удари по голові та спині і намагаючись забрати обладнання. Крім того, журналістам пригрозили, щоб вони більше не з’являлися на проросійських акціях.

Міліція втрутилася і вивезла журналістів з місця події. Але за фактом інциденту правоохоронці нікого не затримали.

Минулої ночі на сторінках в соцмережах харківського анти-Майдану були поширені заклики перешкодити українським журналістам у донесенні «правди». Серед тих, кого потрібно виштовхнути з площі Свободи, де сьогодні проходила проросійська акція, називалися і журналісти «Радіо Свобода».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG