Спеціальні потреби

Розпочинаються нові переговори між МАГАТЕ та Іраном


Міжнародне агентство з атомної енергії розпочало новий раунд переговорів з Іраном з метою досягнення угоди, яка дозволила б експертам цієї установи відновити перевірку об’єктів, на яких, імовірно, відбувається розробка ядерної зброї.

Представник Ірану при МАГАТЕ Алі Ашгар Солтаніє мав зустріч з представниками агентства у Відні.

МАГАТЕ хоче отримати доступ до іранської військової бази Парчин, де, як вважається, іранці ведуть досліди у галузі ядерної зброї. Тегеран твердить, що база Парчин – це об’єкт зі звичайною зброєю і наполягає, що іранська ядерна програма мирного призначення.

Обидві сторони кажуть, що на попередніх переговорах цього року було зроблено деякий поступ, хоча залишаються відмінності у поглядах.

Тимчасом китайські засоби масової інформації повідомляють, що президент Ху Цзіньтао, який у п’ятницю мав зустріч у Пекіні з президентом Махмудом Ахмедінеджадом, закликав іранського лідера дотримуватися гнучкого і прагматичного піходу на переговорах з МАГАТЕ.

Минулого місяця одна з американських дослідних організацій отримала супутникові знімки, які вказують, що Іран, можливо, намагається знищити в Парчині сліди випробування ядерної зброї.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG