Спеціальні потреби

Ураган «Метью» насувається на Багамські острови


Після урагану на Гаїті
Після урагану на Гаїті

Очікується, що найближчими днями він добереться й до США

Ураган, що залишив за собою смерті й руйнування в країнах Карибського басейну, прокладає свій шлях до Багамських островів.

Національний центр ураганів, що в Маямі, називає «Метью» надзвичайно небезпечним і каже, що той збереже свою штормову силу щонайменше до четверга. Ураган зарахували до четвертої штормової категорії. Однак його штормова сила дещо ослабла після того, він відшмагав зливою узбережжя Гаїті, яким він пронісся зі швидкістю 230 кілометрів за годину.

Очікується, що «Метью» може відновити свою силу, коли попрямує в бік південно-східного узбережжя американського штату Флорида.

На Гаїті та в Домініканській Республіці цей ураган уже забрав життя щонайменше дев’яти людей. І таким чином став найгіршим штормом, який спостерігали в країнах Карибського басейну за останні майже десять років.

Після урагану південна частина Гаїті перетворилася на ізольовану зону лиха. Шторм зруйнував лінії електропередач та телефонного зв’язку і змив єдиний міст, який з’єднує півострів із іншою частиною країни.

Зв’язок між столицею та трьома провінціями країни відсутній. Це ускладнює завдання для влади й рятувальників, які намагаються з’ясувати точну кількість жертв стихії та надати допомогу тим, хто її потребує.

Спеціальний представник ООН на Гаїті Мурад Вагба вже заявив, що ураган «Метью» призвів до найбільшої гуманітарної кризи на Гаїті з часу масштабного землетрусу, який стався тут у 2010 році.

Губернатор Флориди Рік Скотт вже оголосив у штаті надзвичайний стан і закликав тамтешніх мешканців приготуватися до найгіршого. У штаті Джорджія надзвичайний стан оголошено у 13-ох прибережних округах. Чиновники закликали бути готовими до евакуації майже мільйона мешканців штату Південна Кароліна.

Дивіться також: У США вже обирають президента

У США вже обирають президента. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG