Спеціальні потреби

Цей ураган зіпсує США державне свято


У США цими вихідними відзначають День праці, який офіційно щороку святкують в перший понеділок вересня. Ці вихідні також вважаються неофіційним кінцем літа в країні. Більшість американських родин лишають домівки на весь вікенд, влаштовують пікніки чи подорожують.У багатьох регіонах День праці є останнім днем перед початком навчального року для школярів.

Між тим, чимало мешканців східного узбережжя змушені були змінити свої плани через наближення урагану Ерміна, що з п’ятниці вирує у штаті Флорида із боку Мексиканської затоки, та рухається у північному напрямку до штатів Джорджия та обох Каролін.

Штормове попередження оголосили вздовж більшої частини узбережжя Атлантичного океану. Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив закриття міських пляжів з неділі принаймні до вівторка.

«Головне, що я хочу сказати мешканцям Нью-Йорка, розривні течії є надзвичайно небезпечні, це мій основний меседж», - сказав міський голова Нью-Йорка.

День Праці у США став офіційним святом у 1894 році під тиском з боку профспілкового руху. Цього дня вшанується вклад людської прапці у розвиток економіки країни.

Дивіться також: Недовірливий настрій прихильників Трампа може призвести до неспокою під час виборів

Недовірливий настрій прихильників Трампа може призвести до неспокою під час виборів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG