Спеціальні потреби

В Угорщині помер чоловік, звинувачений у нацистських воєнних злочинах


В Угорщині помер колишній службовець поліції Ласло Чатарі, якого звинувачено в тому, що під час Другої світової війни він переслідував євреїв та помагав у їх депортації до таборів смерті.

Чатарі, який заперечував висунуті проти нього звинувачення, було 98 років. Його адвокат заявив, що Чатарі помер в суботу від пневмонії в лікарні в Будапешті. Чатарі очікував судової справи, яку прокуратура подала у червні. Його звинувачували в тому, що він бив в’язнів і помагав депортувати їх з міста Кошице, яке тепер у Словаччині.

Центр імені Шимона Візенталя, який веде активні розшуки співробітників нацистів, щоб віддати їх під суд, назвав Чатарі серед найбільш розшукуваних воєнних злочинців.

У 1948 році чехословацький суд засудив Чатарі заочно за подібні злочини. Він провів кілька десятиліть у Канаді, після чого повернувся до Угорщини
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG