Спеціальні потреби

Українці хочуть армію професіоналів - результати опитування


Українці хочуть армію професіоналів
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:45 0:00

Українці хочуть армію професіоналів

Дві третини, 66 відсотків людей, які проголосували на нашому веб сайті вважають за доцільне скасувати в Україні обов'язковий призов в армію. 26 відстоків респондентів не підтримують скасування обов'язкової служби. А 8 відсотків вибрали варіант Не знаю
Результати Теми тижня
У 2013-му році українську армію почнуть комплектувати виключно за контрактом, а обов'язковий призов буде скасовано - таку заяву зробив новий міністр оборони Павло Лебедєв вітаючи військових з різдвяними святами.

На думку керівництва Міноборони, перехід на контракту основу дозволить зробити військо менш чисельним, але більш професійним. Водночас, деякі критики кажуть що влада експлуатує популярну ідею для того щоб здійснити приватизацію та заволодіти військовим майном, землею та об'єктами.

Минулого понеділка у нашій традиційній рубриці тема тижня ми вирішили поцікавитися вашою думкою з цього приводу. Як ви вважаєте, Чи доцільно сьогодні скасовувати в Україні обов'язковий призов в армію?

Дві третини, 66 відсотків людей, які проголосували на нашому веб сайті відповіли ТАК. 26 відстоків респондентів не підтримують скасування обов'язкової служби. А 8 відсотків вибрали варіант Не знаю.

Ця тема спровокували жваве обговорення на вебсайті та на фейсбук сторінці Час-Тайму. Ось деякі характерні коментарі українців:

"Відміна призову - це авантюризм і зрада. Росія, Румунія і Угорщина давно точать зуби на українські території. 100% переконаний, що якщо б не достатньо потужна армія, Криму в України вже б не було. Згадайте Грузію", - пише наш глядач Віктор з Києва

"Нашу армію однозначно треба міняти і перш за все скасувати обов'язковий призов. Треба щоб у армії служили ті, хто хоче служити, а не ті, кому не вийшло відмазатися чи просто нікуди піти", - вважає інший глядач, що вибрав не називати свого імені.

"Якщо високопрофесійному фахівцю у війську будуть платити як зараз, по 150 доларів на місяць, то через рік ніякої армії в нас не буде. Та вона і не потрібна нашим правителям, достатньо залишити генералів і роту почесної варти. Користі буде однаково, що і зараз", - пише Володимир з Білої Церкви

Запрошуємо до дискусії на сторінці «Голосу Америки» у мережі Facebook. Результати опитування та найцікавіші коментарі будуть оголошені у недільному випуску програми Час-Time.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG