Спеціальні потреби

Угорщина - проти нових санкцій ЄС стосовно Росії


Віктор Орбан
Віктор Орбан
Угорщина виступила проти нових економічних санкцій ЄС щодо Росії у зв'язку з її анексією Криму. Про це заявив прем'єр-міністр країни Віктор Орбан в інтерв'ю, опублікованому в п'ятницю.

Угорщина, центральноєвропейська країна з населенням в 10 мільйонів, отримує від Росії близько 80 відсотків необхідного їй газу і нещодавно підписала угоду з Москвою об'ємом в 10 мільярдів євро, відповідно до якого Росатом повинен побудувати нові блоки на АЕС у місті Пакше.

Росія також є найбільшим торговельним партнером Угорщини поза Євросоюзом. Обсяг експорту угорських товарів в 2013 році склав 2,55 мільярда євро.

«Розглядається вже третій раунд економічних санкцій, і було б добре, якби їх вдалося уникнути, тому що вони не відповідають інтересам ні Європи, ні тим більше Угорщини», - зазначив Орбан в інтерв'ю діловій газеті Vilaggazdasag.

Представники 11 колишніх соціалістичних країн, що нині входять до ЄС, останніми днями дали зрозуміти, що більшість з них виступають проти будь-яких спроб блоку ввести чергову низку санкцій, що обмежують торговельно-економічні зв'язки з Росією.

За словами Орбана, криза в Україні і вже введені політичні санкції поки що не вплинули на угоду Угорщини з Москвою у сфері ядерної енергетики. При цьому, угорський прем'єр висловив сподівання, що такий стан - збережеться.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG