Спеціальні потреби

У Греції тривають сутички між протестуючими та поліцією


У Греції тривають сутички між протестуючими та поліцією
У Греції тривають сутички між протестуючими та поліцією

У вівторок відбулися сутички між поліцією та учасниками кількатисячної демонстрації в Афінах проти заходів економії, які запроваджує уряд на вимогу іноземних кредиторів.

Деякі демонстранти зайняли сходи будинку парламенту та почали кидати в поліцію камінням. Поліцейські у відповідь використали проти протестуючих сльозогінний газ та поліцейські палиці.

Загальнонаціональний страйк, що тривав цілий день, призвів до зупинки роботи транспорту. Були зачинені урядові установи, школи та крамниці.

У вівторок відбувається зустріч представників різних урядових відомств карїни з метою досягнення домовленості щодо заходів, які необхідно запровадити для того, аби задовольнити вимоги іноземних кредиторів. Напередодні Греція заявила про закриття 15 тисяч позицій в уряді. Також розглядається пропозиція значного зниження рівня мінімального заробітку.

Головні профспілки країни та роботодавці відкинули плани уряду щодо зменшення заробітної платні, кажучи, що вони вже понесли значні втрати через попередні скорочення.

Незважаючи на тижні переговорів, Греція не змогла досягти домовленості з великими міжнародними організаціями щодо скорочення державного боргу на 130 мільярдів доларів, що становить половину від загальної суми боргу. Також Афіни намагаються відпрацювати деталі надання чергової суми допомоги від ЄС, Європейського центрального банку та МВФ, що становить 170 мільярдів доларів. Якщо Греція не отримає необхідної допомоги, вже наступного місяця її може чекати дефолт через несплату 19 мільярдів доларів, а це, за словами деяких аналітиків, може спричинити чергову хвилю глобальної рецесії. Тим часом міжнародні кредитори вимагають від трьох політичних партій Греції спільно прийняти заходи з економії. Вони побоюються, що у разі відсутності такого консенсусу, переможець на наступних виборах може відмовитися від попередніх зобов`язань.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG