Спеціальні потреби

В прямому ефірі у США показали день народження 60-річної горили


Найстарішій відомій у світі горилі Коло минає 60 років. З нагоди дня народження їй влаштовано прийняття з прикрасами, подарунками і тортом з яблук та помідорів.

Коло, дуже популярна з дня народження, була першою, яка народилася в зоопарку в місті Колумбус у штаті Огайо, який влаштував пряму трансляцію святкування.

У Коло велика родина. У неї троє дітей, 16 онуків, 12 правнуків і троє пра-правнуків.

Недавно Коло пройшла операцію для усунення злоякісної пухлини, але лікарі кажуть, що вона почуває себе добре.

Вік Коло вже перевищив середній, типовий для горил-самок, яких тримають у зоопарках (37.5) майже на два десятиліття. Її серйозний вік підкреслює важливість медичної опіки, відповідного харчування і терапевтику, що допомагають продовжути вік тваринам, які живуть у зоопарках.

Коли Коло було 56 років, вона була найстарішою відомою західною рівнинною горилою.

Коло – одна з найстаріших горил у США. Найстарішому відомому горилі-самцю, якого звати Оззі, вже 55 років, і він живе в зоопарку в Атланті, який веде дослідження віку горил.

Дивіться також: Ось як білоруські високотехнологічні компаніі намагаються знайти своє місце на глобальному ринку

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG