Спеціальні потреби

Учасники саміту Великої двадцятки поділені в думках щодо Сирії


 Сесія саміту Великої двадцятки
Сесія саміту Великої двадцятки
Серед світових лідерів, які зібралися на саміт Великої двадцятки в Росії, немає одностайної думки щодо можливого удару США по Сирії. Дипломати кажуть, що під час прийняття у четвер ввечері не вдалося усунути різниць думок про те, як покласти край сирійському конфліктові.

Президент Барак Обама намагається знайти міжнародну підтримку для військових дій, щоб покарати сирійський уряд за ймовірне застосування ним хімічної зброї проти повстанців минулого місяця.

У п’ятницю Обама мав зустріч з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, який виступає проти військових ударів. Китай разом з Росією, яка є головним союзником Сирії, голосував проти кількох резолюцій Ради Безпеки ООН з осудом уряду президента Башара аль-Асада.

Росія твердить, що немає доказів на те, що це урядові війська здійснили атаку на контрольоване повстанями передмістя Дамаска, де загинули сотні людей.

Тимчасом генеральний секретар ООН Пан Гі Мун застеріг світових лідерів від «необдуманих» військових ударів, які за його словами, можуть ще більше посилити напруження в Сирії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG