Спеціальні потреби

Дім свободи знову понизив Україну у рейтингу за рівнем свободи медіа


Базована у Нью-Йорку правозахисна організація – Дім свободи – сьогодні оприлюднила звіт про стан свобод у світі за минулий рік. За даними цієї організації, рівень свободи медіа в Україні продовжує знижуватись.

За цим показником Україна у 2011-му році опинилася разом з Південним Суданом на 130-ій позиції і визнається частково вільною. Для порівняння у 2008-му році Україна займала 108-му сходинку.

Всього в рейтингу оцінюють 197 країн і територій у світі. Погіршення стану зі свободою слова спостерігалось, за окремими винятками, у всьому Центральному та Східноєвропейському регіоні. Незначне покращення свободи слова спостерігалось лише у Грузії, Косово та у Чорногорії. Лідерами свободи слова у світі є Фінляндія, Норвегія, Швеція та Бельгія.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG