Спеціальні потреби

Вбивство курдських активісток могло бути наслідком внутрішньої ворожнечі - Ердоган


Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивство трьох курдських активісток у Парижі могло бути наслідок ворожнечі всередині Робітничої партії Курдистану (РПК).

Тіла трьох жінок, в тому числі однієї із співзасновниць Робітничої партії Курдистану Сакіне Джансиз, були виявлені в четвер зранку в інформаційному центрі Курдського інституту в Парижі.

За словами Ердогана, розслідування показало, що жінки самі відчинили двері своїм вбивцям, а інститут, де був скоєний злочин, був замкнений зсередини. Турецький прем’єр зазначив, що, без сумніву, активістки б не відчинили дверей людям, яких вони не знали.

Курдські протестувальники звинувачують уряд Туреччини в організації атаки.
Згідно з повідомленням французької поліції, всі жінки були вбиті пострілами в голову. Востаннє трьох активісток бачили в інформаційному центрі у середу після обіду. Розслідування обставин вбивства - триває.

Втім, за повідомленням, переговори між турецьким урядом і ув'язненим лідером РПК Абдуллою Оджаланом в справі покінчення із 28-річним курдським повстанням перебувають на початковій стадії.

Робітнича партія Курдистану почала збройну боротьбу у 1984 році, вимагаючи розширення у Туреччині автономії курдів, які складають до 20% її населення.

Туреччина, США та ЄС вважають РПК терористичною організацією через напади, які вона скоювала на турецьких військових та мирних мешканців.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG