Спеціальні потреби

Турецькі солдати застрелили 16 курдських повстанців


У південно-східному районі Туреччини турецькі війська застрелили 16 курдських повстанців. Це сталося під час сутичок, які спалахнули після атаки на військову автоколону.

Турецькі офіційні особи повідомили, що в середу в районі Гаккарі, що неподалік кордону з Іраном та Іраком, повстанці забороненої Робітничої партії Курдистану підірвали закладені на дорозі міни. Загинуло п’ятеро солдатів і поранення отримало семеро інших осіб.

У відповідь на атаку надіслано армійські підкріплення і бойові вертольоти.

Турецькі офіційні особи звинуватили Робітничу партію Курдистану у вибуху замінованого автомобіля у південному місті Газіантеп, неподалік кордону із Сирією. В результаті атаки загнуло дев’ятеро людей, проте курдські повстанці заперечили відповідальність за інцидент.

Від 1984 року, коли Робітнича партія Курдистану розпочала збройну боротьбу за автономію, в Туреччині загинуло понад 40 тисяч людей, більшість яких – курди.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG