Спеціальні потреби

"Вільна сирійська армія" використовує табори біженців у Туреччині, як військові бази


Розпочалась "Битва за Дамаск". Бойові дії точаться поблизу президентського палацу.

Режим Башара Асада близький до краху. Військові частини сирійських повстанців розпочали «битву за Дамаск». Бої "Вільної сирійської армії" із урядовими військами у столиці Сирії тривають вже четвертий день і наблизились до президентського палацу.

Башару Асаду цілком реально загрожує доля іншого «всесильного диктатора», Муамара Каддафі, над яким лівійські повстанці вчинили самосуд.
В Турецькому місті Антак’я, командир батальйону "Вільної сирійської армії" Абу Хамза розповів "Голосу Америки", що територія підконтрольна повстанцям постійно збільшується, а до їх лав постійно вступають нові рекрути.

"Кількість дезертирів збільшилась до ста тисяч. Тепер вони тікають з армії Асада великими групами. Причина дезертирства в тому, що режим щодня пролива кров. Навіть солдати усвідомлюють, що цей режим повинен впасти", - розповідає Абу Хамза.

Абу Хамза відкидає звинувачення сирійського уряду в тому, що повстанців озброює Захід. Він хотів би, щоб допомоги з боку міжнародної спільноти було більше.

"Треба щоб над Сирією запровадили зону заборонену для польотів. Бо винищувачі Асада вбивають беззахисних людей, ведуть вогонь по всьому, що рухається. У нас нема можливості захиститися", - каже Хамза.

Деталі угод, які укладаються в місті Антак'я – тримають у таємниці. Втім не секрет що саме воно стало закордонним штабом повстанців.
XS
SM
MD
LG