Спеціальні потреби

Новообраний президент Франції обіцяє збільшити податки для багатих


На виборах у неділю лідер Соціалістичної партії Франсуа Олланд здобув перемогу над чинним президентом – консерватором Ніколя Саркозі. Він буде першим лівоцентриським президентом Франції за майже 20 останніх років.

Згідно з оприлюдненими у понеділок остаточними результатами голосування, Олланд набрав 51,6% голосів, Саркозі – 48,4%. Чинний президент офіційно передасть владу 15-го травня.

Результати виборів засвідчили невдоволення французів високим безробіттям та політикою скорочення витрати, яку проводив чинний уряд.

Олланд виступає проти багатьох заходів жорсткої економії у Франції. Він обіцяє швидко перейти до реалізації своєї передвиборчої програми, яка передбачає підвищення податків для багатих, щоб покращити фінансування державних витрат. Очікується, що він також спробує переглянути проведення заходів жорсткої економії, запроваджених Європейським Союзом.

Президент США Барак Обама у телефонній розмові у неділю привітав Олланда з перемогою і запросив його у Білий дім напередодні самітів Великої вісімки та НАТО, які відбудуться в кінці цього місяця.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG