Спеціальні потреби

Олланд і Саркозі зустрінуться у другому турі виборів президента Франції


Ніколя Саркозі
Ніколя Саркозі

У неділю в першому турі президентських виборів у Франції, соціаліст Франсуа Олланд випередив чинного президента консерватора Ніколя Саркозі.

Згідно з попередніми результатами підрахунку голосів, Олланда підтримали понад 28% виборців, Саркозі – 27%. Вісім інших кандидатів виключено з чергового етапу перегонів. Оскільки жоден з кандидатів не зміг перетнути бар‘єр у 50%, у країні відбудеться другий тур голосування, який запланований на неділю 6 травня.

Найбільш неочікуваним став результат кандидатки від “Національного фронту“ Марін Ле Пен. За неї проголосували 18% виборців. Пані Ле Пен, батько якої Жан-Марі Ле Пен заснував партію «Національний фронт», сказала, що вона радитиме своїм прихильникам за кого голосувати в неділю.

Олланд заявив, що він має намір об’єднати країну, розколену невдалою політикою Саркозі. Він також сказав, що хоче підвищити податки для багатих французів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG