Спеціальні потреби

Командування флоту США будуть навчати, як стримувати Росію


Метою RMSI буде підтримка процесу прийняття рішень з боку ВМС США та наших партнерів по НАТО щодо дій Росії у морських питаннях

Військово-морський коледж США (центр підготовки офіцерів вищої ланки) відкрив новий інститут, який досліджуватиме підходи Росії до морських питань. Установа починає роботу на фоні дій Росії в Україні та Сирії, повідомляє AP.

Викладачі та студенти Інституту морських досліджень Росії (RMSI) будуть вивчати те, як у Росії ухвалюються рішення щодо морських питань, правові та торговельні наслідки таяння криги в Арктиці та питання стримування.

Установа починає роботу на фоні дій Росії в Україні та Сирії

Директор інституту Майкл Пітерсен заявив, що посилення збройних сил Росії дозволило Москві сповідати більш "авантюрну" закордонну політику. За його словами, додаткові дослідження дозволять ВМС США ухвалювати кращі рішення щодо Росії.

"Метою RMSI буде підтримка процесу прийняття рішень з боку ВМС США та наших партнерів по НАТО щодо дій Росії у морських питаннях, надання аналітики, яка підтримуватиме роботу США у царині планування та практичних дій, а також підтримка наукових досліджень", - наводить слова Пітерсена сайт Військово-морського коледжу США.

Дивіться також: Нормалізація відносин між США та Росією не можлива без дотримання Мінських домовленостей

XS
SM
MD
LG