Спеціальні потреби

Сім’ї членів екіпажу малайзійського літака рейс MH17 судитимуться з авіакомпанією


Шість сімей членів екіпажу сумнозвісного рейсу Малайзійських авіаліній рейс MH17, який був збитий над Східною Україною в 2014 році, подали позов проти авіакомпанії.

Позов, поданий до Верховного суду в Куала-Лумпурі від 11 родичів екіпажу. В якості відповідачів названі авіакомпанії Malaysian Airline System та Malaysia Airlines Berhad.

«Ми подали до суду через їхню недбалість. Адже вони не сприйняли серйозно попередження про можливі небезпеки, в які літак міг потрапити», – повідомив журналістам адвокат сімей членів екіпажу Бейлан Нейр.

Адвокат переконаний, що ця справа є першим позовом від родичів членів екіпажу, які вважають, що Малайзійські авіалінії порушили угоду й не забезпечили безпекою, а також не вберегли здоров’я та благополуччя своїх співробітників.

Вони також стверджують, що авіакомпанія неадекватно оцінила ризики, дозволивши літаку летіти над конфліктною зоною.

«Якби вони обережніше обирали маршрут літака, цієї трагедії можна було б уникнути», – заявив адвокат.

Представники Малайзійських авіаліній відмовився від коментарів, підкресливши, що зараз вони були б недоречними.

«Ми хотіли би наголосити – у звіті нідерландського Комітету з безпеки, зазначається, що шлях який був обраний нашою компанією, підготовка до польоту й власне саме управління ним були виконані з дотриманням правил Міжнародної організації цивільної авіації», – зазначив він у коментарі агентству Reuters.

Малайзійський літак MH17 був збитий в липні 2014 року, коли прямував із Амстердама до столиці Малайзії Куала-Лумпура. На його борту перебувало 298 людей. Усі пасажири та члени екіпажу загинули.

В жовтні минулого року Комітет із безпеки Нідерландів опублікував доповідь, згідно з якою літак був збитий ракетою з комплексу «Бук» з території, контрольованої сепаратистами на Донбасі. Тоді російська влада відкинула висновки доповіді нідерландського уряду.

Нагадаємо, минулого місяця австралійська фірма також подала позов про компенсацію в розмірі 330 мільйонів доларів проти Росії та її президента Володимира Путіна від імені 33 сімей літака рейс MH17 пасажирів і членів екіпажу.

Очікується, що ще кілька позовів буде подано до другої річниці збиття літака – 17 липня цього року.

Дивіться також: Дітям з аутизмом допомагають спеціальні фізичні вправи

Дітям з аутизмом допомагають спеціальні фізичні вправи? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG