Спеціальні потреби

На підготовку українських пілотів на F-16 знадобиться 5-9 місяців - Пентагон


Прессекретар Пентагону бригадний генерал Пет Райдер виступає під час брифінгу для преси, 5 жовтня 2023 року. Фото AP
Прессекретар Пентагону бригадний генерал Пет Райдер виступає під час брифінгу для преси, 5 жовтня 2023 року. Фото AP

На підготовку українських пілотів для управління винищувачами F-16 знадобиться 5-9 місяців. Про це під час брифінгу у Пентагоні заявив прессекретар міноборони США Пет Райдер.

"Ми очікуємо, що завершення випуску буде залежати від індивідуальних навичок самих пілотів, але ми можемо припустити, що їм знадобиться від п'яти до дев'яти місяців, щоб завершити цю підготовку", - заявив Райдер, відповідаючи на питання журналіста української служби Голосу Америки Остапа Яриша.

Минулого тижня стало відомо, що кілька українських льотчиків перейшли до вивчення основ пілотування F-16 під керівництвом інструкторів Національної гвардії ВПС США в Аризоні. Йдеться про навчання спочатку на тренажерах, а згодом – на реальних реактивних літаках F-16, відповідно до програми Повітряних сил США.

Напередодні прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте також повідомив, що перший американський винищувач F-16, який Нідерланди надають Україні, прибуде до тренувального центру Румунії протягом двох тижнів.

Данія, Норвегія та Бельгія оголосили, що передадуть Україні літаки F-16.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG