Спеціальні потреби

ЄС розширює санкції проти Росії


Європейський Союз збирається додати 15 осіб та 9 компаній і 9 установ до «чорного списку» тих, на кого поширюються санкції через їхню роль у розпалюванні кризи в Україні.

Про це агентству Reuters повідомили джерела після наради у четвер у Брюсселі представників 28 країн ЄС. Новий список ймовірно опублікують у п’ятницю чи суботу в офіційному бюлетені ЄС. Після цього нові обмеження наберуть чинності.

Досі такі санкції Євросоюзу, як блокування рахунків та заборона в'їзду, поширювалися на 72 українців і росіян, тепер їх стане 87.

Також до "чорного списку" мають додатися два підприємства з анексованого Росією українського Криму - їм буде заборонено будь-який бізнес у ЄС.

Економісти відзначають, що західні санкції, навіть помірні, болісно впливають на російську економіку. Інвестори вивели з Росії майже 75 мільярдів доларів, курс рубля впав, а економіка Росії входить у стан рецесії. Але ще більше цей ефект, кажуть експерти, відчуватиметься у довгостроковій перспективі.

У четвер європейські дипломати не дійшли згоди у дискусіях щодо низки жорсткіших економічних санкцій проти Росії, серед яких і ембарго на постачання зброї Москві, - йдеться у повідомленні джерел у ЄС.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG