Спеціальні потреби

Рада ЄС доручила на 24 липня підготовуати список можливих розширених санкцій проти РФ


Міністри закордонних справ країн-членів ЄС також прийняли рішення про відправлення до України спеціальної консультативної місії з питань реформ сектора громадської безпеки.

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу на засіданні у вівторок у Брюсселі доручила Європейській комісії та Європейській службі зовнішньополітичної діяльності завершити свою роботу по підготовці можливих точкових заходів проти РФ, та подати пропозиції для вжиття заходів, у тому числі «стосовно доступу до ринків капіталу, оборони, товарів подвійного використання та чутливих технологій, у тому числі в енергетичному секторі. Результати цієї роботи будуть представлені у четвер, 24 липня", - йдеться у висновках, оприлюднених на сайті Ради ЄС.

Крім того, Рада погодилася прийняти додаткові заходи по обмеженню торгівлі та інвестицій в Криму та Севастополі не пізніше кінця липня 2014 року. Також, як повідомляється, окремо розглядатиметься питання проголошення незаконних озброєних угруповань на сході України терористичними організаціями.

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС також прийняли рішення про відправлення до України спеціальної консультативної місії з питань реформ сектора громадської безпеки. Про це повідомляє прес-служба Ради Європейського Союзу.

За словами верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, місія має допомогти Україні у розвитку ефективних, стійких, підзвітних служб безпеки, що сприятиме зміцненню верховенства права в Україні.

За повідомленням, місія буде цивільною. Штаб-квартира розташовуватиметься у Києві. Загалом мандат місії розрахований на два роки.

Кетрін Ештон також сказала, що ЄС закликає Росію використати свій вплив на незаконно озброєні групи, щоб домогтися доступу до місця падіння малайзійського «Боїнга» на Донеччині. «Ми закликаємо Росію зупинити потік зброї і бойовиків через кордон, щоб домогтися відчутних результатів у деескалації. Ми також закликаємо відвести додаткові військові формування від кордону з Україною», – зазначила Ештон.

У вівторок секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що Росія розмістила на кордоні з Україною близько 41 тисячі військовослужбовців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG