Спеціальні потреби

Єгипетські збройні сили дали президенту Мурсі та опозиції ультиматум


Єгипетські збройні сили дали президенту Мухамеду Мурсі та лідерам опозиції дві доби для врегулювання суперечок і досягнення угоди щодо майбутнього країни.

Міністр оборони генерал Абдель Фаттах аль-Сісі оприлюднив у понеділок ультиматум після того, як протестувальники захопили каїрську штаб-квартиру Мусульманського братства, що підтримує Мурсі. Очевидці кажуть, що група протестувальників вибивала вікна, підпалювала приміщення, грабувала меблі та виносила з будинку документи.

Штаб-квартиру було евакуйовано після попередньої хвилі насильства, коли демонстранти атакували будинок, жбурляючи в нього каміння і пляшки із запалювальною сумішшю. Охоронці будинку Мусульманського братства відкрили вогонь, вбиваючи щонайменше п’ятьох людей. Від неділі в Єгипті загинуло вже 16 людей.

Генерал аль-Сісі заявив, що коли політики не зможуть досягти угоди, тоді збройні сили запропонують свій шлях до майбутнього Єгипту.

Раніше представники опозиції повідомили, що вони дали президенту Мурсі час до 17:00 години у вівторок подати у відставку.

Сотні протестувальників залишилися на ніч на каїрській площі Тагрір, щоб закликати до дій проти того, що вони назвивали спробами уряду монополізувати владу і неспроможності навести порядок в економіці.

Протести в неділю були найбільшими з часу революції у 2011 року, в результаті якої було усунуто від влади президента Госні Мубарака. За повідомленнями арабських ЗМІ, Міністерство закордонних справ повідомило, що натовпи в Каїрі та інших містах нараховували разом до трьох мільйонів людей.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG