Спеціальні потреби

Президент Єгипту Мурсі ігнорує вимоги протестувальників


У Єгипті опозиція закликає до влаштування чергових протестів. Тимчасом президент Мухаммед Мурсі відмовився відкликати конституційний референдум та обмежити широкі повноваження, які він надав собі указом з минулого місяця.

Навколо президентського палацу в Каїрі, де цього тижня сталися криваві заворушення, солдати встановили барикади з бетонних блоків і колючого дроту.

Виступаючи в четвер по всенаціональному телебаченню, президент Мурсі наполягав, що діалог – єдина розв’язка конституційної кризи в країні. Проте в Каїрі продовжуються антиурядові протести, і невідомо, чи лідери опозиції візьмуть участь у запропонованому президентом діалозі в суботу.

Мурсі заявив, що він не толеруватиме убивств і саботажу. Він повідомив, що перед президентським палацом загинуло семеро людей та що цього тижня 700 людей отримали поранення. Президент також сказав, що заарештовано 80 осіб за різні злочини, включно із застосуванням вогнепальної зброї, та що деякі із затриманих були «завербовані за гроші».

У четвер з Мухаммедом Мурсі мав телефонну розмову президент Барак Обама, який висловив «глибоке занепокоєння» з приводу смертей і поранення серед протестувальників.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG