Спеціальні потреби

Єгипетський генерал закликає до врегулювання кризи в Єгипті


Високопоставлений єгипетський генерал намагається врегулювати політичну кризу в країні, влаштовуючи переговори між президентом Мухаммедом Мурсі, якого підтримують ісламісти, і світською опозицією країни.

Генерал Абдель Фатта аль-Сіссі скликав на середу зустріч серед гострих суперечок в суспільстві з приводу референдуму щодо проекту нової конституції.

Ісламістські прихильники Мурсі підтримують пропонований проект, тоді як опозиційний Національний фронт порятунку – до якого входять прихильники світського суспільства, ліберали і прихильники колишнього уряду – рішуче виступають проти проекту.

Тимчасом єгипетські державні ЗМІ повідомили, що приблизно 589 тисяч єгиптян, що проживають поза кордонами країни, розпочали голосувати в посольствах і консульствах в іноземних країнах. У Єгипті голосування розпочнеться в суботу п’ятнадцятого грудня і продовжиться двадцять другого грудня.

Багато світських єгиптян побоюються, що проект конституції позбавить країну багатоьох громадянських свобод, збільшуючи впливи ісламських законів і не згадуючи конкретно прав жінок.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG