Спеціальні потреби

Єгиптяни протестують після того, як схвалено проект нової Конституції


Уже восьмий день поспіль на каїрській площі Тагрір єгиптяни влаштовують протести проти президента Мохаммеда Мурсі. Тимчасом конституційна асамблея, в якій перевагу мають представники ісламістів, схвалила проект нової конституції Єгипту, щодо якої ще мусить відбутися загальнонаціональний референдум.

Асамблея, яку бойкотує кілька християнських та ліберальних представників, зберегла принципи ісламського права як головне джерело основного закону. Представники асамблеї нашвидкоруч схвалили 234 статті на нарадах, які тривали від четверга пополудні до ранку в п’ятницю. Це зроблено для того, щоб прийняти законопроект до неділі, коли найвищий юридичний орган Єгипту, згідно з передбаченнями, винесе рішення про те, чи розпустити асамблею.

Протягом останніх кількох днів приблизно 30 ліберальних і християнських представників вийшли зі складу асамблеї, щоб запротестувати проти очолення констиційного процесу ісламістами, які віддані президенту Мухаммеду Мурсі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG