Спеціальні потреби

Від атак, скерованих проти поліції, в Єгипті занило двоє людей


Родичі і приятелі вбитих перед Каїрським університетом
Родичі і приятелі вбитих перед Каїрським університетом

Представники єгипетських сил безпеки повідомили, що біля Каїрського університету вибухнули три бомби, в результаті чого занинув генерал поліції і цивільний, а кілька інших осіб отримали поранення, в цьому числі ряд високопоставлених офіцерів.

Ці вибухи – найновіші випадки насильства, скеровані проти сил безпеки в Єгипті.

Вибухи сталися перед університетом, де розташовано сили спеціального призначення в очікуванні майже щоденних антиурядових протестів студентів, які підтримують усунутого від влади ісламістського президента Мохаммада Мурсі і його угруповання Мусульманське братство.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаки, але ісламістські екстремісти здійснили чимало подібних атак проти поліції і солдатів з часу, коли збройні сили усунули Мурсі від влади у липні минулого року після масових протестів проти нього.

Діяльність ісламських екстремістів загрожує безпеці в Єгипті перед президентськими виборами у травні, а також важливим туристичним сезоном, який вносить багато коштів до бюджету країни.

Цього тижня уряд Єгипту заявив, що в результаті таких атак уже загинуло майже 500 людей.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG