Спеціальні потреби

Єгипетські військові провели 17 рейдів у правозахисних організаціях


Єгипетські військові провели 17 рейдів у правозахисних організаціях
Єгипетські військові провели 17 рейдів у правозахисних організаціях

Єгипетські правозахисники звинувачують правлячу в країні військову раду в спробі тиску на демократичні групи. У четвер сили безпеки Єгипту штурмували 17 офісів груп із захисту прав людини.

Військові правителі зазначають, що рейди було проведено в рамках розслідування, з метою з’ясувати, чи триваючі заворушення в країні відбуваються завдяки іноземному фінансуванню.

Однак представники 28-ми єгипетських демократичних осередків заявили у п'ятницю, що рейди були частиною масштабної кампанії дискредитації активістів, які критикують тимчасове військове керівництво країни.

Активісти назвали обшуки «безпрецедентними» і зазначили, що таке грубе втручання сил безпеки не відбувалось навіть за правління колишнього президента Госні Мубарака.

Представник Державного департаменту США Вікторія Нуланд заявила, що Сполучені Штати «глибоко занепокоєні» діями єгипетських поліцейських. Нуланд зазначила, що така поведінка «несумісна» з принципами американсько-єгипетської співпраці.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG