Спеціальні потреби

Епідемія еболи у трьох африканських країнах перебуває в різних стадіях


У столиці Ліберії Монровії медики несуть тіло чоловіка, який, за всіма ознаками, помер від еболи
У столиці Ліберії Монровії медики несуть тіло чоловіка, який, за всіма ознаками, помер від еболи

За словами доктора Джоенн Лю, ситуація «дещо стабілізувалася» у Гвінеї, в той час як у Сьєрра-Леоне та Ліберії вона «неконтрольована».

На відміну від минулих спалахів вірусу, що тривають уже вісім тижнів, зараз необхідна «робота багатьох місяців», щоб допомогти приборкати епідемію, – каже лікар. Вона додала, що епідемія почала досягати міських регіонів.

Президент «Лікарів без кордонів» заявила, що Ебола руйнує всю систему охорони здоров’я в Ліберії та Сьєрра-Леоне.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, кількість людей, що померли від лихоманки ебола, лише в Західній Африці зросла до 1 145 осіб. У всьому ебола забрала життя 2 100 людей.

Через ризик захворювання у багатьох країнах світу застерігають людей від поїздок до Африки, заборонені масові заходи, польоти у країни з високим рівнем захворювань призупинені.

У світі поки не існує вакцини від еболи. Цього тижня Всесвітня організація здоров’я запропонувала хворим екпериментальні ліки від вірусу, які ще не пройшли перевірки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG