Спеціальні потреби

Конгресмени США ухвалили допомогу Ізраїлю, Тайваню та іншим індо-тихоокеанським союзникам


Голосування у Палаті представників 20 квітня 2024р. Прямий ефір Голосу Америки.
Голосування у Палаті представників 20 квітня 2024р. Прямий ефір Голосу Америки.

У суботу, 20-го квітня, Палата представників Конгресу США голосувала за допомогу Україні, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанському регіону та за четвертий законопроєкт, який йде в цьому ж пакеті, і зокрема містить додаткові санкції щодо Росії.

Ізраїль

У результаті, Палата представників проголосувала за законопроєкт про допомогу Ізраїлю в розмірі 26,4 мільярда доларів.

366 конгресменів проголосували "за", 58 – "проти", інформував під час прямої трансляції Голос Америки.

Пакет допомоги, за який проголосовано 20-го квітня, включає 26,4 мільярда доларів на допомогу Ізраїлю, 4 мільярди доларів на системи протиракетної оборони Iron Dome і David’s Sling, 1,2 мільярда доларів на систему захисту “Залізний промінь”, 4,4 мільярда доларів на поповнення засобів оборони, 3,5 мільярда доларів США на закупівлю передових систем озброєнь та інших засобів, розшифрували у CNN.

Погоджена і гуманітарна допомога на суму 9,2 мільярда доларів США, включно з екстреним продовольством, житлом і основними послугами, для населення сектора Гази, яке страждає від кризи.

Індо-Тихоокеанський регіон

Конгресмени проголосували і за законопроєкт про надання допомоги Індо-Тихоокеанському регіону, включно з Тайванем, що передбачає виділення 8,1 млрд доларів.

Пакет включає 8,1 мільярда доларів на протидію діям Китаю у регіоні, 3,3 мільярда доларів на розвиток підводної інфраструктури, 2 мільярди доларів іноземного військового фінансування для Тайваню та інших ключових союзників, 1,9 мільярда доларів США на поповнення оборонних засобів і послуг, що надаються Тайваню та регіональним партнерам.

Національна безпека та санкції

Палата представників також проголосувала за законопроєкт про пріоритети національної безпеки, включаючи санкції проти Росії та Ірану, арешт заморожених російських суверенних активів і заходи, які можуть призвести до загальнонаціональної заборони TikTok.

“Демократи і республіканці об’єдналися після виснажливої багатомісячної боротьби за відновлення підтримки США”, – підсумувала голосування агенція Associated Press.

Спікер Палати представників Майк Джонсон сказав після голосування:

"Це небезпечні часи, коли Росія, Іран, Китай співпрацюють між собою, це агресори у світі, їх просування загрожує лідерству США, загрожує демократії. Тому Палата представників зробила цей крок".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG