Спеціальні потреби

Держдеп: Український народ постраждає, якщо США не зможуть надати допомогу


У разі, якщо США не вчинятимуть дій для надання допомоги, український народ відчує негативні наслідки, в тому числі у боротьбі із російською агресією, – заявили у Держдепі. Фото: заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател
У разі, якщо США не вчинятимуть дій для надання допомоги, український народ відчує негативні наслідки, в тому числі у боротьбі із російською агресією, – заявили у Держдепі. Фото: заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател

У США немає якогось джерела для фінансування допомоги Україні без голосування Конгресу за новий пакет допомоги. У разі, якщо США не вчинятимуть дій для надання допомоги, український народ відчує негативні наслідки, в тому числі у боротьбі із російською агресією. Про це наголосив заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател під час брифінгу у Державному департаменті в четвер, 25 січня.

“Тут немає чарівного горщика грошей, і ми очікуємо та сподіваємося, що Конгрес зможе діяти якнайшвидше та оперативно”, – заявив Ведант Пател.

Тут немає чарівного горщика грошей, і ми очікуємо та сподіваємося, що Конгрес зможе діяти якнайшвидше та оперативно
Ведант Пател

Як тільки буде проголосовано за додаткове фінансування для України, наголошують у Держдепі, США зможуть продовжувати виконувати зобов’язання щодо підтримки українських партнерів у всіх сферах, включно із безпековою, економічною та гуманітарною підтримкою.

“У мене немає конкретних даних, які я можу запропонувати, але якщо ми не зможемо цього зробити [надати додаткове фінансування для України], будуть відчутні реальні наслідки для українського народу. Та, зрештою, постраждає можливість українського народу боротись проти російської агресії”, – заявив Пател.

Раніше в Білому домі також наголосили про критичну необхідність надати Україні додаткове фінансування. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу у Білому домі в понеділок, 22 січня, підкреслив, що через непевність у термінах майбутнього постачання озброєнь українським військовим командирам доводиться ухвалювати важкі рішення.

Кірбі підкреслював, що Білий дім з початку війни послідовно говорив членам Конгресу про те, що саме робиться для допомоги Україні, щоб досягти успіху на полі бою, і що потрібно робити надалі. “Ми можемо зачепитися за цю тему і коментувати все це тут, у мікрофони, але наступні кілька місяців будуть критичними для України”, – сказав Кірбі.

Дивіться також: Трамп стає найбільшою перешкодою для угоди щодо фінансування України - оглядачі

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG