Спеціальні потреби

У Далласі вшанували пам’ять 5 поліцейських, убитих снайпером


Президент Барак Обама, перша леді Мішель Обама, віце-президент Джозеф Байден і Джілл Байден, мешканці Далласа - колишній президент Джордж Буш-молодший і Лора Буш взяли участь у міжконфесійній церемонії вшанування пам’яті п’ятьох службовців поліції, які загинули в Далласі, штат Техас, у результаті обстрілу снайпером під час мирної демонстрації минулого тижня.

Разом з американськими високопосадовцями, жертв стрілянини оплакують і згадують родичі, друзі, знайомі, тахасці та ціла країна. В залі поставили 5 порожніх стільців, оздоблених американськими прапорами, один для кожного із загиблих від рук розлюченого нападника поліцаїв.

Виступаючи на меморіальному заході, екс-президент Джордж Буш-молодший віддав належне поліцейським за те, що кожного дня вони охороняють країну і її громадян від лиха. Звертаючись до родичів загиблих, зокрема до дітей, він запевнив їх, що пам’ять про їх батьків житиме вічно в серцях вдячних американців по всій країні.

Президент Обама висловив співчуття сім’ям убитих поліцейських від імені американського народу, слова підтримки та розради, конкретні ідеї для розрядження міжрасової напруженості в країні. Він коротко розповів про кожного загиблого поліцая, про їх відданість родині і службі захисту конституційних прав громадян країни

У низці міст США останніми днями відбулися великі демонстрації протесту проти дій поліції через інциденти, в яких порівняно часто гинуть чорношкірі громадяни.

Міжконфесійна меморіальна служба у Далласі
Міжконфесійна меморіальна служба у Далласі

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG