Спеціальні потреби

Кіпр не залишить єврозони


Президент Кіпру Нікос Анастасіадес заявив, що його країна не відмовиться від спільної європейської валюти євро. Таку заяву він зробив у п’ятницю на конференції державних службовців в Нікосії. Кіпр, сказав президент, не має намірів залишити євро.

У четвер на Кіпрі відкрито банки вперше за майже двотижневий період замороження фінансових операцій, коли уряд вів переговори в справі допомоги на суму 13 мільярдів доларів від європейських країн, Європейського Центрального банку і Міжнародного валютного фонду, щоб таким чином уникнути банкрутства.

В рамках полагодження кризи власники рахунків у кіпрських банках були змушені взяти на себе частину коштів плану порятунку економіки країни.

Кіпр погодився конфіскувати 40 або й більше відсотків із незастрахованих рахунків на суму в понад 130 тисяч доларів, щоб отримати міжнародну фінансову допомогу.

Домовленість також змушує реструктиризувати Банк Кіпру, який є найбільшим позикодавцем. Цей банк перебере частину активів другого за величиною кіпрського банку «Лаїкі», який буде ліквідовано.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG