Спеціальні потреби

Куба звинуватила США у брехні щодо звукових атак проти працівників посольства в Гавані


Міністр закордонних справ Куби Бруно Родріґес (Гавана, 3 жовтня 2017)
Міністр закордонних справ Куби Бруно Родріґес (Гавана, 3 жовтня 2017)

Міністр закордонних справ Куби Бруно Родріґес звинуватив Сполучені Штати у «навмисній брехні» щодо таємничих звукових атаках проти американських дипломативів на Кубі.

У рідкісній прес-конференції у вашингтонському Національному прес-клубі у четвер міністр закликав адміністрацію президента Трампа «сказати правду або представити докази».

«Я кажу, що не було жодних атак. Що не сталася навмисна атака. Що не було конкретного інциденту. Якщо уряд Сполучених Штатів має іншу думку, я прошу представити докази», сказав Родріґес.

Ця заява була найновішим запереченням з боку кубинських офіційних осіб у відповідь на американські звинувачення щодо інцидентів, які мали вплив на стан здоров’я щонайменше 24 службовців посольстьва США в Гавані, які зазнали болю голови, проблем зі слухом і втрату притомності.

«Чому нам дано зразки аудіозаписів, які технічно змінені, маніпульовані і не відповідають міжнародним та американським зразкам, і тому не мають жодної вартості для слідства», сказав міністр.

Куба, додав дипломат, не посідає і не має технічних можливостей провести такі атаки, у яких її звинувачують.

Сполучені Штати скоротили на 60 відсотків кількість своїх співробітників у посольстві з приводу інцидентів і видворили 17 кубинських дипломатів з кубинського посольства у Вашингтоні. Крім цього, видали попередження для американських громадян, які планують їхати на Кубу, і припинили видачу віз для кубинських громадян у Гавані.

Дивіться також: Нью-Йорк останнє: терорист з Узбекистану попросив, аби у палаті вивісили прапор ІДІЛ

Нью-Йорк Oстаннє: терорист з Узбекистану попросив, аби у палаті вивісили прапор ІДІЛ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG