Спеціальні потреби

Філіжанка кави для профілактики раку


Американські та європейські вчені нещодавно оприлюднили нові дані про корисні властивості кави. Виявляється випита чашка кави може знизити ризик розвитку раку та інших важких захворювань. Для американців – нації кавоманів – це втішні новини. Адже пересічний мешканець США в середньому випиває три філіжанки кави на день.

Кавова терапія як профілактика від недугів. Група учених Гарвардського університету виявила, що чоловіки, які випивали шість або більше чашок кави на день, на 60% рідше хворіли на агресивну форму раку простати. При чому позитивні результати спостерігали навіть у тих чоловіків, які споживали лише одну чашку кави на день. У таких учасників експерименту рак діагностували на 30% рідше, ніж у чоловіків, які зовсім не пили кави.

Лікар Лорелі Муччізазначає: «Якщо чоловіки люблять каву, то я хочу заохотити їх і далі пити цей напій. Я вважаю, що кава має чимало корисних властивостей».

Кава корисна і для жінок. Шведські вчені нещодавно виявили, що п’ять, або більше чашок кави на день, можуть захистити жінок від однієї з найагресивніших форм раку грудей. Кава, як броколі та чорниці, містить чимало антиоксидантів. До того ж у каві є ще один елемент із складною назвою - «метилпиридин». Лорелі Муччі каже, що саме цей елемент, а не кофеїн, допомагає зупинити рак товстої кишки:

«Каві також приписують властивості зменшувати ризик захворювання на діабет, хворобу Паркінсона та цироз печінки».

Та попри всі переваги, кава – ще не панацея від усього. Неврози, підвищене серцебиття та безсоння – ось що може очікувати затятих кавоманів. Аби уникнути проблем зі сном, медики рекомендують пити каву не пізніше четвертої вечора. Адже щоб повністю вивести кофеїн з організму – потрібно вісім годин.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG